Over ons

 

In 1975 heb ik mijn opleiding als schoonheidsspecialiste afgerond. Na enkele jaren als schoonheidsspecialiste in loondienst te hebben gewerkt in Leeuwarden, startte ik in 1979 als 22-jarige, mijn eigen salon in Berlikum in het woon/winkelpand van de voormalige woninginrichter Fa. M. de Boer & Zn, aan de Buorren in Berlikum. Na de nodige verbouwingen opende ik mijn deuren op 21 juni 1979. In die tijd best nogal een uitdaging, want de schoonheidsverzorgingsbranche stond toen eigenlijk nog maar in de kinderschoenen.

Aanvankelijk was er de schoonheidssalon en de winkel waarin vanaf het begin op beperkte schaal cosmetische, decoratieve en huidverzorgende producten werden verkocht, maar al vrij snel breidde dit zich ook uit met andere artikelen zoals modeaccessoires en kleding, waardoor ik dit niet meer in mijn eentje kon bestieren. Sinds 1982 is er daarom altijd sprake geweest van één of meerdere assistentes en/of schoonheidsspecialistes die mij bijstonden in het bedienen van de steeds maar groeiende klantenkring.

Medio 2018 heb ik de beslissing genomen om een stapje terug te doen. In goed overleg met de meisjes die op dat moment bij mij werkzaam waren (Siepie Huizinga en Helena van der Meij) hebben we besloten om alle drie afzonderlijk verder te gaan. Zowel Siepie als Helena startten hun eigen salon eind 2019, Siepie in Dronrijp (Schoonheidssalon Siepie) en Helena in Berltsum (Salon Helena). En ikzelf ging verder met mijn salon en winkel in Berltsum, waarbij ik mij meer ging toespitsen op één van mijn specialismes, namelijk de Permanente Make Up. De openingstijden van de winkel en de salon zijn teruggebracht naar 3 dagen per week, waardoor u sinds januari 2020 welkom bent op dinsdag, woensdag en vrijdag.